Foredragsholdere

Årets foredragsholdere:

Årets foredragsholdere består av en blanding internasjonale, nasjonale og regionale/lokale bidragsytere.

Les mer om foredragsholderne i årets program: NLD_Program2013

Her finner du blant andre:

Kjell A Nordstöm

Dr. Kjell A. Nordström er en av verdens mest etterspurte foredragsholdere. Hans direkte form, uortodokse stil og kompromissløse budskap vekker oppmerksomhet verden over. Han er rådgiver, konsulent (Volvo, Pharmacia, Ericsson, Procordia, Gambro, Cardo mm) og forsker. Han er teknisk ingeniør, forfatter, holder doktorgrad i økonomi og er sett på som en popstjerne i foredragsbransjen. Han er rangert som en av verdens fremste ledelsestenkere på den offisielle rangeringen «the thinkers 50».

Kjell A Nordström
En av derdens fremste ledelsestenkere, Kjell A Nordström kommer til NLD2013!

Anders Opdahl

Anders Opdahl er tidligere journalist i Dagbladet, Finnmark Dagblad og A-pressens Oslo-redaksjon. Han har vært nyhetsredaktør i avisa Nordlys siden april 2005 og er nå sjefredaktør i samme avis.

Anders Opdahl
Anders Opdahl vil se litt bakover, men mest fremover i sitt innlegg under NLD2013

Opdahl vil i sitt foredrag gi sin analyse av hva som har skjedd i Tromsøregionen i løpet av det siste året, samtidig som han spesielt vil se nærmere på handels- og næringsutviklingen i byen.

I denne sammenheng vil hans foredrag bli fulgt opp av en paneldebatt knyttet til ovennevnte tematikk, hvor vi blant annet møter Hermann Kristoffersen, Øyvind Hilmarsen og Laila Myrvang.

Belinda Andersen

Foto: Marius Johnsen/iTromsø
Foto: Marius Johnsen/iTromsø

Belinda Andersen er daglig leder for NaviGuiding AS. Belinda startet forskning på GPS relatert storytelling i 2008, og Naviguidings unike teknologi er utviklet i samarbeid med Innovasjon Norge, Norges forskningsråd og industrielle partnere. Hun er en grunder som kommer ut fra Inkubatormiljøet i Hedmark kunnskapspark og Campus Kjeller. NaviGuiding AS ble i 2012 kåret til nordens fjerde mest innovative produkt.

Federico Lozano

Federico Lozano - "Design Thinker og innovasjonsambassadør"
Federico Lozano – «Design Thinker og innovasjonsambassadør»

Med bakgrunn fra Stanford University og d.school er Federico Lozano lidenskapelig opptatt av å inspirere til kreativitet og innovasjon gjennom hans undervisning ved UiT. Han bruker aktivitets-baserte metoder – latter og moro – til å engasjere studenter, kolleger og næringsliv innenfor rammeverket «design thinking». Han har den siste tiden vært aktuell med opprettelsen av «Design thinker Lab» ved UiT, et prosjekt med intensjon om å inspirere, og engasjere, til innovasjon i nord. Federico fikk i 2012 prisen som «årets formidler» ved Handelshøyskolen i Tromsø.

 

Renate Larsen

Renate Larsen, administrerende direktør | Lerøy Aurora

Renate Larsen, administrerende direktør | Lerøy Aurora

Renate Larsen er administrerende direktør i Lerøy Aurora As. Hun er utdannet siviløkonom fra Norges Handelshøyskole i Bergen og sitter i dag som aktivt styremedlem i Folketrygdfondet, Nofima, og NHO Troms. Samtidig med dette har hun en del interne styreverv i Lerøy konsernet.  Renate vil i sitt foredrag fortelle om den lokale aktøren med det globale perspektivet. Hvordan kundepreferanser på andre siden av kloden blir implementert i produksjonen på skjervøy, Nord-Norges sjømathovedstad. En historie som fokuserer på å se muligheter, der andre ser begrensninger.

Nina Wester

Nina Wester, Teatersjef ved Hålogaland Teater er årets møteleder. Foto: Kristin Afløy Opdan

Nina Wester, Teatersjef ved Hålogaland Teater er årets møteleder. Foto: Kristin Afløy Opdan

Nina Wester (38) er utdannet teaterregissør og dramatiker fra Dramatiska Institutet i Stockholm. Hun har arbeidet ved de store scenene i Sverige som Dramaten, Stockholm Stadsteater og Riksteatern.  I Norge har hun bl.a. arbeidet på Nationaltheatret, Det Norske Teatret, Den Nationale Scene og Rogaland Teater. I 2010 vant hun Heddaprisen for Årets forestilling og QX-priset for Årets bästa föreställning,og hennes oppsetninger er tatt ut til Svenska Teaterbiennalen. Hun er kjent for å arbeide med samtidsdramatikk med politiske tema. Fra 2013 er hun teatersjef ved Hålogaland Teater. Næringslivsdagen anno 2013 er stolt av å presentere Nina som årets møteleder for konferansen.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s